Plots lege batterij ?

Technische gedeelte voor uw vragen en/of antwoorden met de Honda Pan European ST1300
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Chriske
Lid
Lid
Berichten: 1542
Lid geworden op: vr 22/04/11 - 07:13
Motormerk: Honda
Motortype: ST 1300
Kleur: Blauw-grijs metallic
Bouwjaar: 2003
Dealer: Motor Sprint - Leuven
Technische Bagage: Leek
Locatie: Haacht

Plots lege batterij ?

Bericht door Chriske » wo 02/10/19 - 15:43

Manne, ik zit met een "raar" fenomeen. Een paar maand geleden stop ik aan een station om te tanken, wil terug vertrekken... nope batterij plat ? Goed, dacht al, "die zit er er toch al een 5-tal jaar in", zal versleten zijn.

Nu heb ik verleden maand een nieuwe geplaatst. Deze middag vertrek ik van het werk naar huis, geen enkel probleem, een kwartier later, zelfde scenario, ik stop om te tanken, wil vertrekken... conclusie "geen power" meer, batterij leeg, duwen dus ! Allé, hoe kan dit nu ?

Deze week, merk ik ook dat dikwijls mijn "snelheidsmeter" het laat afweten ???

Blijkbaar krijgt mijn Pan hetzelfde als ik... "ouderdom-problemen".

Heeft iemand een diagnose ? Gerard misschien ?

Alvast dank, moest iemand raad weten.

Chriske :?

Gebruikersavatar
panneivo
Lid
Lid
Berichten: 402
Lid geworden op: ma 15/09/08 - 18:51
Motormerk: BMW
Motortype: K1600GT Sp
Kleur: Cosmic Blue
Bouwjaar: 2016
Dealer: Meeussen Meerhout
Technische Bagage: Vervang mijn olie zelf/inspecteren
Locatie: retie

Re: Plots lege batterij ?

Bericht door panneivo » do 03/10/19 - 06:11

Chriske schreef:
wo 02/10/19 - 15:43
Manne, ik zit met een "raar" fenomeen. Een paar maand geleden stop ik aan een station om te tanken, wil terug vertrekken... nope batterij plat ? Goed, dacht al, "die zit er er toch al een 5-tal jaar in", zal versleten zijn.

Nu heb ik verleden maand een nieuwe geplaatst. Deze middag vertrek ik van het werk naar huis, geen enkel probleem, een kwartier later, zelfde scenario, ik stop om te tanken, wil vertrekken... conclusie "geen power" meer, batterij leeg, duwen dus ! Allé, hoe kan dit nu ?

Deze week, merk ik ook dat dikwijls mijn "snelheidsmeter" het laat afweten ???

Blijkbaar krijgt mijn Pan hetzelfde als ik... "ouderdom-problemen".

Heeft iemand een diagnose ? Gerard misschien ?

Alvast dank, moest iemand raad weten.

Chriske :?
hoi Chriske ,prettig om jou hier nog eens te ontmoeten :dance:
het kan zijn dat je dynamo stuk is of de spannings regelaar vermoed ik daar je een nieuwe batterij gestoken hebt
en die een tijdje gewerkt heeft ,kan het zijn dat de batterij niet meer opgeladen word tijdens het rijden .
gr Yvo en tot horens
Waar ik kwam kende ze de pan :)
Al gaat de motor nog zo snel, Gtsportivo achterhaalt hem wel :whistle:

Gebruikersavatar
guyke
Lid
Lid
Berichten: 1353
Lid geworden op: za 08/09/07 - 16:03
Motormerk: Honda
Motortype: ST1300
Kleur: Rood
Bouwjaar: 2011
Dealer: doe veel zelf met hulp van ...
Technische Bagage: Vervang mijn olie zelf/inspecteren
Locatie: Heindonk

Re: Plots lege batterij ?

Bericht door guyke » do 03/10/19 - 08:11

Meten is weten :think:
"Driverke" je zal steeds in gedachten met ons samen rijden.
Guyke & Christel
M-AAR 756 :greetings-wavingyellow:
Fimpjes

Gebruikersavatar
CBX
Lid
Lid
Berichten: 892
Lid geworden op: vr 08/12/06 - 17:40
Motormerk: Honda
Motortype: Honda's
Kleur: Mooi
Bouwjaar: 2016
Dealer: Zelf onderhoud
Technische Bagage: Gedegen kennis
Locatie: Zeeland-Nederland
Contacteer:

Re: Plots lege batterij ?

Bericht door CBX » do 03/10/19 - 10:55

Chriske schreef:
wo 02/10/19 - 15:43


Heeft iemand een diagnose ? Gerard misschien ?

Alvast dank, moest iemand raad weten.

Chriske :?
Denk aan een "stille gebruiker" bijvoorbeeld een schakelaar van de handvatverwarming-alarm- o.i.d.

Je kunt in rust de lekstroom meten. Met een multimeter, ingesteld op ampères, in serie schakelen tussen de -klem en de - pool van de accu.
(Dus klem loshalen van accu en met multimeter de verbinding weer tot stand brengen met de ene aansluiting op de accu, de andere op de accuklem).
Je kunt dan het aantal ampères meten dat in rust weggetrokken wordt.

De accu NIET loskoppelen als de motor loopt!
"Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het dat ook". G'oeft gin land te hebbe um boer te zen".
Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
Chriske
Lid
Lid
Berichten: 1542
Lid geworden op: vr 22/04/11 - 07:13
Motormerk: Honda
Motortype: ST 1300
Kleur: Blauw-grijs metallic
Bouwjaar: 2003
Dealer: Motor Sprint - Leuven
Technische Bagage: Leek
Locatie: Haacht

Re: Plots lege batterij ?

Bericht door Chriske » za 05/10/19 - 12:06

Blijkbaar was het de batterij niet, die was nog volledig opgeladen ? 's Anderendaags startte die terug ? Zou het aan de "massa" kunnen liggen... slecht contact soms ? Naar ik gelezen heb, zou de massa stekker onder de tank zitten, klopt dat ?

Gebruikersavatar
guyke
Lid
Lid
Berichten: 1353
Lid geworden op: za 08/09/07 - 16:03
Motormerk: Honda
Motortype: ST1300
Kleur: Rood
Bouwjaar: 2011
Dealer: doe veel zelf met hulp van ...
Technische Bagage: Vervang mijn olie zelf/inspecteren
Locatie: Heindonk

Re: Plots lege batterij ?

Bericht door guyke » za 05/10/19 - 12:13

je hebt zelf andere batterij gestoken?
Kijk eens naar de polen van de batterij dat alles wel goed vast is gedraaid!!!
Daar zou ik toch beginnen en dan opvolgen wat er nog kan misgaan.
Onder de tank zit de luchtfilter, massa aansluiting denk veel korter tegen batterij aan de kader.
"Driverke" je zal steeds in gedachten met ons samen rijden.
Guyke & Christel
M-AAR 756 :greetings-wavingyellow:
Fimpjes

Gebruikersavatar
Chriske
Lid
Lid
Berichten: 1542
Lid geworden op: vr 22/04/11 - 07:13
Motormerk: Honda
Motortype: ST 1300
Kleur: Blauw-grijs metallic
Bouwjaar: 2003
Dealer: Motor Sprint - Leuven
Technische Bagage: Leek
Locatie: Haacht

Re: Plots lege batterij ?

Bericht door Chriske » za 05/10/19 - 13:59

Ok, bedankt aan allen voor de tips, onze Mercedes-specialist Ruben, gaat toch d'n boel eens uitmeten ☺ Ik heb ook tal van meters liggen, maar da's enkel voor de lengte en de hoogte 😉

Gebruikersavatar
Raf
Lid
Lid
Berichten: 129
Lid geworden op: wo 12/10/05 - 19:53
Motormerk: Yamaha
Motortype: ST1200ZE
Kleur: wit
Bouwjaar: 2014
Dealer: Motos Maes Menen
Technische Bagage: Vervang mijn olie zelf/inspecteren
Locatie: Klerken

Re: Plots lege batterij ?

Bericht door Raf » za 05/10/19 - 18:18

heb nog probleem gehad met de massaverdeelstrip in de kop boven het koplicht, een nieuwe massadraad van batterij tot de strip, en achteraaf geen probleem meer gehad,
Was een 2005, probleem gehad in 2008 met 50000km

Raf

Plaats reactie